fbpx

15 nov 2015

WORKSHOP: TRENDY MAKE-UP 2015/2016

/
Komentáre1

Minulú nedeľu som sa opäť vrátila do školských čias, no tentokrát som naberala vedomosti z celkom inej oblasti. Navštívila som Fame.sk (Fashion and Media Education), ktoré poskytuje vzdelanie a zaujímavé kurzy z oblasti fashion, vizážistiky, médií a marketingu. Na trhu pôsobí už 8 rokov a súčasťou jeho tímu je množstvo skúsených a talentovaných lektorov, ktorí sa snažia „študentom“ poskytnúť dôležité poznatky z oblasti a pomáhať im rozvíjať ich schopnosti.

1 2

Akadémia ponúka niekoľko zaujímavých kurzov, ako napr. Áyurvédska masáž tváreZákladný hair-stylingIMAGE MAKERVečerné a svadobné líčenieFashion styling a módne editoriály alebo Etiketa odievania. Ja som sa zúčastnila workshopu s názvom Trendy make-up 2015/2016. A čo sa na takomto kurze bežne deje? Čítajte ďalej….

3 4 5

Kurzom nás sprevádzala Claudia Danihel, ktorá je tanečníčkou a make-up artistkou. Má skúsenosti s líčením do hudobných videoklipov a na módne prehliadky. Sama je absolventkou tejto akadémie a teraz pôsobí ako lektorka.

6 7

Výučba začala krátko po 10:00 a behom dvoch hodín sme mali možnosť naučiť sa, čo je momentálne „IN/TRENDY“ v jednotlivých štátoch sveta. Vo Francúzsku fičí tzv. strobing = rozjasňovanie, v Rusku sú to 3D mihalnice, v Írsku opálený vzhľad, no a na Slovensku pre zmenu metalické očné tiene či trsy. Dozvedeli sme, kto patrí k TOP vizážistom sveta, resp. kto je dvorným vizážistom konkrétnej celebrity a aká technika práce je pre nich charakteristická. Zistila som, že v tejto oblasti mám teda riadne rezervy. 😀

8 9 10

Po krátkej prestávke sme sa presunuli do vedľajšej miestnosti, ktorá bola plne vybavená všetkými možnými líčidlami, odličovadlami, vatovými tampónmi, vlasovými prípravkami a hair stylingovými pomôckami. Tu nám Claudia vysvetlila a ukázala správny postup pri úprave/dotváraní obočia. Žiačky sa následne potom rozdelili do dvojíc a vyskúšali si teóriu v praxi. Túto úlohu zvládli samozrejme všetky na výbornú. 🙂

11 12 13

Potom prišla na rad ukážka aplikácie trsov. Tu už dievčatá zaradili spiatočku a aj ich dokonale chápem. Chce to dávku zručnosti a pevné nervy. 😀 No kde je vôla, tam je aj cesta. Tu platí len jedno…treba skúšať, skúšať a skúšať.

14

Po praktickom výklade nás prišla navštíviť slovenská krasokorčuliarka Oľga Beständigová a zároveň pózovala ako modelka pre Claudiu. Tá nám predviedla líčenie, ktoré je momentálne trendy na Slovensku a tým sú metalické očné tiene a nude pery. Kliknite na video a uvidíte ako šikovná Claudia postupovala.

15

tu je výsledok
make up artist: Claudia Danihel
model: Oli Beständig

A teraz prišla na rad tá najťažšia časť, ktorá mi dala naozaj zabrať. Behom 2 hodín sme mali podľa určených predlôh vytvoriť modelkám make-up aj účes. Dostala som k dispozícii vlastné štetce a mohla som sa pustiť do práce. Na prvej predlohe som mala platinovo blond modelku s veľmi tmavými očnými tieňmi (niečo na štýl pandy) a nude perami. Za modelku som si vybrala Mišku, keďže bola typovo podobná modelke na predlohe. Musím sa priznať, že som sa strašne bála. Nikdy som nerobila make-up inej osobe ako sebe, navyše sa mi trasú ruky, takže môj strach bol opodstatnený. Začala som teda tým najhorším a to očami. Pri tých som sa zapotila asi najviac. Vytvoriť totižto smokey-eyes v snahe, aby modelka nevyzerala naozaj ako panda, je veľmi obtiažne. Aspoň pre mňa. Na viečko som naniesla čierny očný tieň a následne ho s „blending brushom“ rozotrela do stratena. Pod obočie som dala strochu sivej a bielej a samotné obočie som upravovala len minimálne. Trochu som ho zvýraznila tieňom a vyčesala priesvitným gélom na obočie. Odstránila som z tváre zvyšky popadaného očného tieňa, naniesla make-up, korektor, púder, líčka a na záver dokončila pery. Čo hovoríte na výsledok?

16

Modelka: Miška
Predloha: smokey eyes,  nude lips

17

Ako druhú som si vybrala Nicole. Podľa predlohy mala mať veľmi tmavé a výrazné pery, vyčesané obočie a nude oči. Začala som teraz z opačného konca a to make-upom. Ako vidíte, Nicole má trochu viac akné na čele a brade, na ktoré som naniesla zelený korektor. Ten neutralizuje začervenanie. Potom som naniesla make-up, ten zafixovala transparentným púdrom a pod lícne kosti som aplikovala trochu lícenky. Obočie som nedokreslovala, len som ho vyčesala gélom. Na oči som použila len telový očný tieň a trochu maskary. Najťažšie som si nechala na koniec. Keďže som nikde nenašla tmavý rúž na pery, musela som improvizovať a použila som tmavohnedú ceruzku na oči. Tou som orámovala pery a vyplnila ich. Vlasy som len začesala do boku a zafixovala lakom.

18

Modelka: Nicole
Predloha: nude oči, vyčesané obočie, veľmi tmavé pery

Ktorý look sa vám páči viac?

Workshop som si naozaj užila a odporúčam ho každému, kto sa zaujíma o líčenie, prípadne by sa chcel naučiť líčiť. Okrem teoretickej časti, sa naučíte mnohým užitočným tipom a trikom, ktoré sú v praxi nezameniteľné.

Autor: Timea Csivreová

Celý článok nájdete tu: http://timea-timbo.blogspot.sk/2015/11/workshop-trendy-make-up-20152016.html

Facebook

1 Response