fbpx

IMAGE MAKER

18 aug 2015

IMAGE-MAKER

/
Komentáre0

Ahojte, dnes mám pre vás článok o kurze Image-Maker, ktorý určite zaujme tie z vás, ktoré zaujíma móda a kozmetika či vlasový styling a chceli by sa tomu v budúcnosti venovať. 🙂

Dozvedela som sa o ňom na predstavení kozmetiky Zuii, o ktorej ste si už na blogu mohli prečítať.

Najprv som chcela spraviť normálny článok, ale rozhodla som sa, že ho vydám ako interview čo bude omnoho zaujímavejšie. Zo začiatku sú inak ešte moje fotky, ktoré som nafotila, a nižšie sú potom ich. 🙂

1

2

3

4

IMAGE-MAKER je prvý najkomplexnejší kurz na Slovensku, ktorý existuje už šiesty rok. Okrem vlasového stylingu, či líčenia vás naučí aj určiť typ pleti čo je základ či určiť typ vlasov a ich správne ošetrovanie či vhodné typy ku typom tváre – čiže sa postupuje pekne od základov až do dokonalosti. Kurzy sa konajú v Bratislave a v Košiciach. 

Všetky ostatné dôležité informácie už nájdete nižšie. 🙂 

Koľko lektoriek máte v Bratislave/Košiciach?

Kurz IMAGE-MAKER je zložený z 3 modulov:

a, vizáž (základy, photo-makeup, svadobné líčenie, extravagantné líčenie, slávnostné, prehliadky,…) -> väčšinou 1-2 lektori.

b, móda (etiketa, styling, história módy) – väčšinou 2 lektori. Jeden je na teóriu a druhý na stylovanie, behanie po shoppingoch, vysvetľovanie atď.

c, účesy – 1 lektor – väčšinou odborníčka na vlasový styling z Čiech.

5

Ako dlho kurz trvá?

Klasický kurz trvá 12 nediel po sebe, od 10:00-17:00 hod.

V lete a v zime robievame super-intenzívne kurzy. Vtedy sa počet hodín nahustí do 8 dni. Počet hodín ostáva, len sa učí dlhšie od 09:00-19:00 hod. Na tieto kurzy chodia hlavne ľudia, ktorí pracujú/študujú mimo SR, alebo bývajú ďaleko od Bratislavy. 

V čom pozostávajú skúšky? 

Písomné testy zo všetkých oblastí. Študenti to majú hotové zväčša do takej hodinky. Potom sú praktické skúšky, kedy si študent vylosuje tému, ktorú spracuje podľa seba, ako najlepšie vie. 

Napríklad „Nevesta v belasých šatách“. Študent líči modelku tak, aby sa líčenie hodilo k danej farbe šiat, použije samozrejme vodeodolnú špirálu, keby nevesta plakala :), upraví jednoduchší svadobný účes, navrhne doplnky,… 

Je to hlavne veľká zábava, lebo každého to baví! 🙂

6

Portfólio je úplne zadarmo?

Áno, presne tak! 

Na konci kurzu je fotenie s módnym fotografom/fotografkou. Ten nafotí každej Image-Makerke profesionálny portrét, ktorý každý potrebuje do životopisov, web, FB, Instagram atď.

A ešte 10 módnych fotiek s témami, ktoré si študent sám zvolí. Kto sa chce venovať najmä spoločenským líčeniam a stylingom, modelky upravuje týmto smerom. Absolvent, ktorý sa chce venovať skôr fashion líčeniam a stylingom – upravuje modelky extravagantnejšie.

Každého študenta sa snažíme podporiť v tom, v čom je najlepší. 

Na fotenie portfólií používa každý študent najnovšie novinky z obchodov (šaty, doplnky, obuv), v ateliéri máme vyše 1000 ďalších kostýmov (doplnky, obuv, odevy,…). (Kostýmom sa rozumie aj čelenka, môže to byt aj bunda. – momentálne nakúpili nové veci, takže žiadne staré nemoderné veci. 🙂 )

A čo je najdôležitejšie – portfólio si študenti budujú počas celého kurzu. Na záver každého dňa ich práce nafotí fotograf. Takže keď odchádzajú z kurzu, majú nielen certifikát v slovenskom, anglickom a nemeckom jazyku – ale aj prax s portfóliom s cca 30 fotografiami svojich prác! Dobre nie? 

… A áno, je to zadarmo. 🙂

7

Potvrdenie o absolvovaní kurzu je platné všade na svete?

Potvrdenie o absolvovaní sa vydáva v 3 jazykoch – SR, NJ, EN. Samozrejme je platné všade na svete. 🙂

Všetko čo potrebujú baby je v priestoroch a nemusia si nič nosiť?

Presne tak!

Študenti u nás nájdu plne vybavené ateliéri – dekoratívnu kozmetiku (profesionálnu, ale aj BIO – čo je novinka), desiatky vlastných šiat, doplnkov a obuvy. Každý týždeň naša stylistka ešte požičiava horúce novinky zo showroomov a obchodov. 

Takže vidíte, o všetko je postarané, stačí sa len prihlásiť a môžete sa venovať tomu čo vás baví a nebudete mať len obyčajný diplom o absolvovaní, ale certifikáty v rôznych jazykoch. Okrem toho vás občerstvia (pitný režim, presso, sladkosti, ovocie, pizza sú samozrejmosťou 😉 ) a aby som ešte nezabudla – každý študent dostane zadarmo celú sadu štetcov z prírodných vlákien!

A ešte taká novinka – v septembri otvárajú novú školu, kam bude kurz IMAGE-MAKER spadať! Tak sledujte ich web či Fb stránku a o nič neprídete. 🙂 

FB: Fame.sk

FB: Image-Maker.sk

8

9

10

Autor: Terka Polák

Krátené, celý článok nájdete tu: http://its-only-about-you.blogspot.sk/2015/08/image-maker.html

Facebook