fbpx

22 júl 2015

Backstage #1

/
Komentáre0

Niekedy, keď sa cítime stratení a znechutení úplne zo všetkého, je čas niečo zmeniť. Potrebujeme nájsť nové možnosti a hlavne spôsob myslenia. Ja som sa cítila stratená, keď som mala prestať robiť veci, ktoré milujem a nevedela som s tým nič urobiť. Rozhodla som sa však, že sa nevzdám a myslela som si (a teraz viem), že je to jediná cesta ako byť šťastný. A čo som vlastne chcela robiť ? Chcela som pracovať v módnom priemysle. Áno, je tam veľmi ťažké nájsť prácu, hlavne, keď ste nováčik, ale je to možné. Mne sa podarilo získať prácu snov v úplne prvej škole módy a médií na Slovenku. Škola sa volá FAME! – fashion and media education a aktuálne sme vo fáze plánovania a príprav, aby bolo všetko do septembra, kedy otvárame, hotové. A nakoľko je tento proces príprav celkom zaujímavý, rozhodla som sa predstaviť  vám náš backstage vo FAME! a tak vám zároveň predstaviť najzaujímavejšie značky, návrhárov, umelcov, fotografov a mnohých ďalších veľmi talentovaných a open-minded ľudí. Enjoy!

Vráťme sa spolu v čase. Je piatok ráno. Tento deň  trávim v Bratislave a mám pripravený bohatý program. Do Bratislavy prichádzam skoro. Vtedy, kedy sa normálne prebúdzam. V piatok som však už sedela na raňajkách. Kávu som si vzala so sebou a namierila som si to rovno do školy FAME!, odkiaľ som potrebovala zobrať len nejaké papiere a rovno odtiaľ som išla do H&M press room. Tam som sa tešila veľmi. Aktuálne tam už majú kolekciu jeseň/zima, ktorá je veľmi krásna a musím povedať, že sa máte na čo tešiť. Zo všetkého najviac ma tam zaujali roláky, o ktorých som vám hneď chcela napísať, ale rozhodla som sa to odložiť, nakoľko je vonku 30 stupňov… Každopádne, na článok sa môžete tešiť už čoskoro. Potom, ako som v H&M press room požičala pár skvelých kúskov som vyrazila do Auparku. Aupark je moje najobľubenejšie obchodné centrum v Bratislave, pretože sú tam všetky obchody pekne pokope a vždy tam zoženiem presne to, čo potrebujem. Tak to bolo aj v piatok. Požičiavala som v Zare, Stradivariuse, Gate a  Jennyfer a musím povedať, že aj napriek tomu, že sú všade výpredaje, výber mali celkom slušný a požičala som pár naozaj krásnych kúskov. Keď som už mala všetko čo som potrebovala, zobrala som si taxík späť do FAME!, kde sme všetko oblečenie vyložili, roztriedili a pripravili na fotenie. Tento týždeň ma požičiavanie čaká znovu v piatok a už teraz sa veľmi teším. Dúfam, že tento týždeň bude súhlasiť s požičaním nejakého skvostu aj jedna skvelá dizajnérka, o ktorej vám dám už čoskoro vedieť viac.

dobrá nálada v piatok ráno / káva na cestu do FAME! / sako a košele zo Zary Man

dobrá nálada v piatok ráno / káva na cestu do FAME! / sako a košele zo Zary Man

H&M press room

H&M press room

Okrem požičiavania v piatky sa vo FAME! venujem aj iným veciam, na ktorých spolupracujem s kolegami. Jednou z tých vecí je napríklad tvorba webu www.fame.sk ,ktorý bude naozaj dokonalý. Okrem toho vyhľadávam aj zaujímavé značky, ľudí, umelcov, dizajnérov, vizážistov a stylistov, ktorí by s nami mohli spolupracovať na našich plánovaných kurzoch a workshopoch. Jedným z takýchto šikovných ľudí je aj blogerka Vierka, ktorá pre vás čoskoro napíše report z kurzu Image Maker a druhým je kameramanka Viktória, ktorá nám v piatok príde natočiť video. Už teraz sa veľmi teším na výsledky ich práce a teším sa na ďalšie zaujímavosti, ktoré s vami budem zdieľať znovu o týždeň.

Autor: Alžbeta Molnárová

http://glitteringdreams.com/backstage-1/

Facebook